VALT JOBB

Teknisk specialist systemteknik BEST


Ansök här

Vill du arbeta som teknisk specialist systemteknik (samordnande specialist BEST) i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer.

Vi erbjuder en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga tekniker i ett område med många karriärvägar och internationella möjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Som teknisk specialist systemteknik inom järnväg är du ett stöd inom investeringsprojektens alla skeden, från planering till genomförande. Du arbetar bland annat med funktions- och produktbeskrivningar, kontrakt och uppföljning samt verifiering och validering av krav och leveranser.

I projekten verkar du som kvalificerat teknikstöd i rollen som samordnande specialist. Det innebär att du koordinerar hela BEST-området inom projekten. Du kan även vara stöd inom ditt specialistområde.

Tillsammans med kollegor medverkar du i utvecklingen av arbetssätt, regelverk, normer och teknik. Du bidrar också till erfarenhetsåterföring mellan projekt och specialister.

Arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att korta och långa resor är ett naturligt inslag i verksamheten.

Vi söker dig som

  • har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av kvalificerat ingenjörsarbete inom systemområdet (BEST) för järnväg
  • har mycket god kunskap inom något av teknikområdena spår, el/kanalisation, signal eller tele
  • har kunskaper i entreprenad- och konsultjuridik
  • har kunskap i projektmetodik
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektering, entreprenader och byggledning
  • har erfarenhet av att upprätta förfrågningsunderlag.

För att lyckas i rollen ser vi att du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du har också har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Vidare är du är initiativtagande och har god förmåga att planera och strukturera. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Webbaserade tester kan komma att bli aktuellt i den här rekryteringen. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och att kolla din mail regelbundet under denna tid.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp