VALT JOBB

Teknisk testare


Ansök här

Som teknisk testare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Är du precis i början av din karriär? Vi söker dig som är vetgirig för ny kunskap!

På sektionen Test och Kvalitetssäkring arbetar vi med gemensamma tjänster inom testområdet. Vi levererar tjänster inom teknisk test såsom prestandatest och automatiserad test. Vårt uppdrag är att planera, genomföra och rapportera kravställt uppdrag för att bidra till en stabil it-leverans.

I rollen som teknisk testare kommer du främst att arbeta med prestandatest. Du har kontinuerlig kontakt med utvecklare, testledare och projektledare i de uppdrag som du är delaktig i.  Till hjälp har du verktyg och arbetssätt för att verifiera ställda prestandakrav som du självständigt planerar, genomför och följer upp. I rollen som teknisk testare agerar du även stöd och rådgivare kring frågor som rör prestanda.

Du kommer i början av din anställning gå bredvid en erfaren prestandatestare för att få en ordentlig introduktion. På sikt ser vi att du även kan arbeta med andra arbetsuppgifter inom sektionen som t.ex. testautomatisering och tesdatamanagement.

Tjänsten är placerad i Borlänge. Resor i mindre omfattning för möten och stöd i uppdragen förekommer.

Vem är du?

Vi söker dig som på ett vetgirigt sätt tar dig igenom dina arbetsuppgifter då rollen som teknisk testare innebär ett självständigt driv för uppdraget. Du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. I ditt arbete har du kontinuerlig dialog och avstämning med berörda parter vilket ställer krav på din förmåga att både förmedla och ta till dig information samt strukturera ditt arbete.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning inom systemutveckling alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig
  • har kunskap och/eller erfarenhet av test inom systemutvecklingsområdet
  • har kunskap och/eller erfarenhet av systemutvecklingsprojekt
  • har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
  • har god förståelse av att ta till dig information på engelska

Vi ser gärna att du:

  • Har certifiering inom testområdet
  • har programmeringskunskaper i .NET
  • har erfarenhet av att utföra last-/eller prestandatest med hjälp av exempelvis Visual Studio Load test, Jmeter eller liknande verktyg

Intervjuer är planerade till 16-17 juni.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. I din ansökan svarar du på ett antal frågor utifrån de krav som är satta för tjänsten och som kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp