VALT JOBB

Testledare


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Du kommer att ingå i team, som driver dagens och framtidens utveckling där ni tillsammans har stora möjligheter att påverka. Uppdragen kan vara i form av utvecklingsprojekt men även i form av förvaltningsuppdrag. Vi söker dig som vill arbeta med modern teknik och utveckla system som påverkar många människors vardag. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:

 • planera samtliga testaktiviteter inom de olika uppdragen, allt ifrån funktionella tester till tekniska tester och acceptanstester.
 • utföra analys och specificering av krav och testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test.
 • vara acceptanstestledare, där testledaren är stöd till verksamheten och leder arbetet med acceptanstester vid mottagande av IT-lösningar från externa leverantörer.
 • ha en öppen dialog med nyttjande verksamhet och externa intressenter.
 • samarbeta med kollegor genom ett agilt arbetssätt.

Du kommer även att ha möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt för test och om intresse finns även inom kravhantering. Vi arbetar i Microsoft-miljö med Azure DevOps./ TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio.

Vi söker dig som har ...

 • högskoleutbildning med inriktning IT om minst 180hp. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • flerårig erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag.
 • erfarenhet av och därmed stor förståelse för projektets alla faser från krav till driftsättning av lösning
 • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Meriterande om du också har ...

 • flerårig erfarenhet av systemutvecklingsarbete i hela kedjan; kravställning, design, programmering, test och driftsättning
 • erfarenhet från acceptanstestledning, systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer.
 • erfarenhet av agilt arbetssätt och testdelarna inom Visual Studio ALM.
 • certifiering inom test.
 • certifiering inom krav
 • erfarenhet av agilt arbetssätt
 • erfarenhet av testautomation
 • erfarenhet av kravarbete
 • erfarenhet av Azure DevOps / TFS / Visual Studio

Som person är du en strukturerad och kvalitetsmedveten problemlösare som gillar utmaningar och nytänk. Att trivas i samarbeten och ha förmåga att lyssna in och vara lyhörd är egenskaper vi värdesätter i den här rekryteringen.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning kan vara placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Urvalstest kan komma att användas i denna rekrytering.

Placeringsort/Intervjuort: Borlänge

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp