VALT JOBB

Testledare IT / Testautomatiserare


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Nu söker vi Test-automatiserare till funktionen för Automatiserad test på sektionen Test och kvalitetssäkring.

Arbetsuppgifterna består främst av att arbeta inom funktionen för Automatiserad test som testautomatiserare. Funktionen ansvarar för ramverk och arbetssätt för automatiserade högnivåtester. Funktionen tar fram lösningsförslag/pilot (POC) för uppdraget och kan även ansvara för att automatiseringen i uppdraget drivs vidare. Funktionen bistår med stöd och rådgivning inom området.

Vi skriver förvaltningsbar kod och använder oss av ett gemensamt testramverk. Verktygen vi använder för automatisering är Selenium och Eggplant Functional.

Visst resande i mindre omfattning kan ingå i arbetet (för möten och stöd till uppdragen).

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av test inom systemutvecklingsområdet
 • har erfarenhet av att bygga automatiserade tester i något verktyg för testautomatisering, exempelvis Selenium eller Eggplant Functional.
 • har erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och därmed stor förståelse för projektets alla faser från krav till driftsättning av lösningen
 • har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, samt att du även har god kunskap i engelska.

Det är meriterande om du

 • har programmeringskunskaper i .NET
 • har certifiering inom test

Vi söker dig som person

 • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

I en del av våra rekryteringar tillämpar vi tester och arbetsprov och det kan alltså bli aktuellt även i denna rekrytering. Vi kommer i så fall att höra av oss till dig med en inbjudan via mejl. Håll därför gärna lite extra koll på din mejlinkorg (inkl spamkorg) de första veckorna efter det att ansökningstiden har löpt ut, 

Vi planerar i dagsläget intervjuer för denna tjänst den 18 och den 24 september, inbjudan till intervju skickas även det ut via mejl så kontrollera gärna din Inkorg vecka 36-37.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-08-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp