VALT JOBB

Trafikinformatör


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du arbeta som Trafikinformatör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter

Som trafikinformatör ansvarar du för att tågresenärerna får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken. Du informerar tågresenärerna främst via högtalare, plattformsskyltar, monitorer och webb. För att kunna göra det gäller det att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken. Det gör du via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med järnvägsföretagen, trafikledarna och de övriga trafikinformatörerna. Du samlar in och sammanställer information om spårändringar, förseningar, fordonsproblem och kontaktledningsfel. Arbetet och arbetsbelastningen som trafikinformatör är varierande beroende på om tågtrafiken flyter normalt eller om det förekommer störningar. Som trafikinformatör arbetar du treskift enligt schema, dygnets alla timmar och årets alla dagar vilket innebär att Trafikcentralen alltid är bemannad.

 

Vi söker dig som

  • har svenskt medborgarskap
  • har en avslutad gymnasieutbildning
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har mycket god datorvana

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med information inom kollektivtrafik eller järnväg.
  • har goda järnvägsgeografiska kunskaper.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
  • har eftergymnasial utbildning inom information.
  • har erfarenhet av skiftarbete

För att lyckas i rollen som Trafikinformatör krävs det att du är noggrann, har god struktur samt är duktig på att planera ditt arbetssätt. Eftersom arbetet sker i en operativ ledningsmiljö är det viktigt att du kan hantera flera saker samtidigt och kunna prioritera. Det är även av vikt att du är en god kommunikatör samt har en god samarbetsförmåga. Du bör även ha en god problemlösningsförmåga och ha lätt för att ställa om vid förändrade förutsättningar utan att tappa fokus.

 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. För dessa tjänster kommer vi att använda tester som en urvalsmetod. Testlänkar kommer att sändas ut via mail efter annonseringstid.

Som Trafikinformatör inleds din anställning med en provanställning under 6 månader. Under denna tid går du en intern utbildning, som du får av din handledare på arbetsplatsen. Efter provanställningstiden får du en tillsvidareanställning, under förutsättning att du klarar utbildningen.

Intervjuer kommer att genomföras följande datum: 17/10, 18/10 och den 24/10

 

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-13


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp