VALT JOBB

Trafikinformatör


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du arbeta som trafikinformatör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter

Som trafikinformatör ansvarar du för att tågresenärerna får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken, till exempel spårändringar och förseningar. Du informerar tågresenärerna främst via högtalare, plattformsskyltar, monitorer och webb. För att kunna göra det gäller det att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken. Det gör du via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med järnvägsföretagen, trafikledarna och de övriga trafikinformatörerna.

Arbetet som trafikinformatör är varierande beroende på om tågtrafiken flyter normalt eller om det är störningar i trafiken. Som trafikinformatör arbetar du skift (mellan kl. 06 - 22) enligt ett schema årets alla dagar, utbildningen som är intern får du av din handledare på arbetsplatsen.

Trafikinformation Järnväg söker nu en trafikinformatör till sin verksamhet i Ånge. Tjänsten är ett föräldravikariat från och med 191101 (eller enligt överenskommelse) till och med 200930.

Vi söker dig som

  • minst en avslutad gymnasieutbildning med relevant inriktning

Det är meriterande om du

  • har tidigare erfarenhet från Trafikledning

Arbetsuppgifterna kräver att du är noggrann, har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Eftersom arbetet sker i en operativ ledningsmiljö är det viktigt att kunna hantera flera saker samtidigt och prioritera. Som person krävs det att du är kund- och serviceinriktad där du har förmåga att hjälpa andra och leverera lösningar.

Du ska ha god kunskap i svenska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail torsdagen den 3 oktober till aktuella kandidater, testet är giltigt till och med tisdagen den 8 oktober. Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras på Trafikverkets kontor i Ånge under måndagen den 14 oktober. Tillträdesdatum efter överenskommelse.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Att byta jobb internt ger en möjlighet till breddad kompetens, något som Trafikverket strävar efter. För att underlätta den interna rörligheten finns därför möjlighet till dialog om kortare kompetensutveckling för att uppfylla kvalifikationskraven i befattningen. Intern rörlighet bidrar till ökad kreativitet och utveckling för organisationen.

Ånge

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp