VALT JOBB

Trafikplanerare


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Som Trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du vara med och påverka vår tågtrafik? Som trafikplanerare arbetar du, tillsammans med järnvägsföretag och entreprenörer, för att hitta de bästa lösningarna för att klara efterfrågad kapacitet och minimera störningar i järnvägsnätet. Du säkerställer att järnvägen klarar planerad trafik samt för en kontinuerlig dialog, såväl internt som externt kring frågor som rör planering och kapacitet. I rollen ansvarar du för att ta fram tågplanen samt hanterar de löpande förändringarna. Du svarar för kapacitetstilldelning i form av körplaner, spåranvändningsplaner med mera.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) med inriktning logistik eller järnväg eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har mycket god datavana, där du har lätt för och är van vid att arbeta med såväl dator som andra system
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har flerårig erfarenhet av arbete med liknande frågor, exempelvis planering, logistik eller försäljning, ifrån transportsektorn eller annan liknande verksamhet
  • har goda kunskaper inom järnvägsjuridik, främst de lagar och förordningar som styr kapacitetstilldelningen på järnväg
  • har erfarenhet av förhandling

Som person är du en god problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar utifrån långsiktiga såväl som kortsiktiga perspektiv. Det innebär också att du tar initiativ, ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter! En god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren är avgörande för att lyckas i rollen. När situationer förändras eller nya omständigheter presenteras, anpassar du dig enkelt. Du har förmåga att behålla ditt lugn även i stressade situationer, mycket tack vare att du att planerar och håller en god struktur. 

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Placeringsort: Solna.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp