VALT JOBB

Trafikplanerare


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Som Trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Vill du vara med och påverka vår tågtrafik i en historisk och spännande utveckling syd? I Malmö  jobbar vi i ett team med ca 13 Trafikplanerare och vi behöver bli fler.

Som trafikplanerare ansvarar du för att planera och konstruera tidtabeller, banarbeten samt specialtransporter inom järnväg för innevarande tågplan. I rollen kommer du att ta emot ansökningar och utifrån dessa gör du analyser samt säkerställer att det finns möjlighet att köra tåg eller utföra arbeten på järnvägen. Du kommer ha interna kontakter inom Trafikverket och även ha ett nära samarbete med både järnvägsföretag samt entreprenörer. Stor del av ditt arbete kommer att ske med dator som hjälpmedel. Detta i syfte att skapa goda förutsättningar för att få en marknadsmässig produktionsplan som håller hög kvalitet avseende punktlighet och trafiksäkerhet. I dina arbetsuppgifter ingår också att förse trafikinformationsskyltar ute på perronger och plattformar med information. Du tillhör en nationell enhet, som finns på fyra orter i Sverige. Du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor.  

För att lyckas i rollen ser vi att du är ansvarstagande, där du självständigt strukturerar  dina arbetsuppgifter på ett noggrant sätt. Du har en god problemlösningsförmåga, hittar lösningar på uppkomna problem. Din kommunikationsförmåga är god, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Som trafikplanerare är du serviceinriktad, tillmötesgående i ditt bemötande

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) med inriktning logistik eller järnväg eller annan utbildning och erfarenhet arbete med tåg/järnväg som vi bedömer likvärdig
  • har god system- och datorvana och har tidigare erfarenhet av att parallellt arbeta i olika ärendehanteringssystem
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har erfarenhet av att arbeta inom service med kundnära kontakter

Det är meriterande om du

  • har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av arbete med planering och/ eller logistik inom transport sektorn, företrädesvis järnväg
  • har erfarenhet av planering för underhållsarbete på järnväg
  • har goda kunskaper inom järnvägsjuridik, främst de lagar och förordningar som styr kapacitetstilldelningen på järnväg

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp