VALT JOBB

Trafikverket söker vassa trafikledare - Stockholm


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar.

Nu finns chansen att söka ett av Sveriges viktigaste jobb. Utan dig som trafikledare skulle inte maten komma till butikerna, beställda paket levereras till dörren eller pendlarna komma till jobbet. Sverige skulle helt enkelt stanna. Vi vill satsa långsiktigt på dig! För att du ska bli redo för uppdraget inleds din anställning som trafikledare med en aspirantanställning  där du under ca ett år får en betald utbildning med många praktiska moment och provtillfällen. Start i mars 2020! Läs mer om utbildningen via länken i slutet av annonsen.

Var med och gör skillnad för Sveriges resenärer!

Som trafikledare ansvarar du för att de tåg som rullar på den svenska järnvägen leds rätt, med säkerheten i fokus. Järnvägen är igång dygnet runt årets alla dagar och därför arbetar du som trafikledare skift.

Att jobba som trafikledare i Stockholm är lika kul som utmanande. Under arbetspassen övervakar du din del av järnvägen bakom flera datorskärmar. En av de största utmaningarna som trafikledare är att kunna växla från det lugna tempot under övervakningen till ett betydligt mer pressat läge när störningar uppstår. Under utbildningen ger vi dig kunskap och verktyg för att kunna klara av att lösa olika typer av oförutsedda händelser.

Under ett arbetspass samarbetar du med de trafikledare som övervakar de delar av järnvägen som hör ihop med ditt område. Du jobbar nära trafikinformatörerna som ansvarar för att information når fram till tågresenärerna. Samtidigt har du har tät kontakt med lokförare och tågbolag samt vid större händelser även blåljuspersonal, entreprenörer m fl.

Tågtrafiken i Sverige kommer öka i framtiden samtidigt som vi står inför ett nytt modernt sätt att leda tåg. Du som trafikledare är den viktigaste pusselbiten i att detta ska fungera. Därför vill vi satsa långsiktigt på dig! Satsa på oss genom att skicka in din ansökan idag.

Vi söker sig som

- har gymnasieexamen och kan uppvisa godkänt gymnasiebetyg

- har god uppmärksamhet, simultankapacitet och koncentrationsförmåga

- har god syn och normalt färgseende

- har god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

- har erfarenhet av kontrollrumsmiljö, säkerhetsarbete, övervakning eller annan typ av trafikledning

- har erfarenhet av att arbeta skift

För rollen som trafikledare söker vi dig som har gott omdöme, hög arbetskapacitet och förmåga att självständigt fatta beslut, även under tidspress och i svåra situationer. Du är duktig på att lösa problem och analysera komplex information samt är noggrann och strukturerad. Då en arbetsdag kan innehålla både lugna och hektiska stunder behöver du snabbt kunna anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du har stark kommunikativ förmåga och samarbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för rollen. En förutsättning för att kunna arbeta som Trafikledare är att du godkänns i urvalstesterna, hälsoundersökningen, registerkontrollen samt den interna utbildningen.

För att bli trafikledare genomgår du en ca 1 år lång utbildning med både praktiska och teoretiska delar. Den teoretiska delen består av ca 7 veckor utbildning fördelad på 3 tillfällen på Trafikverksskolan i Ängelholm. Under dessa veckor krävs det alltså att du kan vara på plats i Ängelholm. Den praktiska delen sker på den Trafikcentral där du sedan kommer att arbeta.

Under utbildningstiden är du anställd som aspirant med en aspirantlön på 24500 kronor. Under förutsättning att du genomför en godkänd examination övergår aspirantanställningen till en tillsvidareanställning med ny lön.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. All kommunikation med dig som söker jobbet som trafikledare kommer att ske via mejl. Vi ber dig därför hålla koll på din inkorg för att du inte ska missa något steg i processen. Vi rekommenderar redan nu att du förbereder dig på följande datum:

- Personlighetstester mejlas till dig och ska vara genomförda senast 9 september

- Ditt gymnasiebetyg ska vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag (laddas upp via Min karriärsida i samband med att du söker tjänsten alternativt mailas till oss). Observera att samlat betygsdokument inte är ett godkänt gymnasiebetyg

- Testdagar som utförs på plats genomförs den 5 och 20 september

- För de kandidater som kvalificerar sig vidare från platstesterna hålls intervjuer vecka  38, 39, 40

- Hälsoundersökning genomförs vecka 41

Därefter genomförs en säkerhetsprövning vilket innebär ett säkerhetssamtal hos Trafikverket och därefter en registerkontroll som genomförs av SÄPO.

- Utbildningen startar i mars 2020

En förutsättning för att kunna arbeta som trafikledare är att du klarar rekryteringsprocessens samtliga steg samt att du godkänns i den examination som avslutar hela utbildningen.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2019-09-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp