VALT JOBB

Underhållsingenjör Bana


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Underhållsingenjör Bana på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.
 

Jobbar du med underhåll inom järnväg och är redo att ta nästa steg i din karriär? Vi söker dig som vill arbeta med bantekniska frågor på beställarsidan. Vi tror att du har en bakgrund som t ex bantekniker, spårsvetsare eller besiktningsman.

Som underhållsingenjör i Trafikverket arbetar du både i team och självständigt med att följa upp och analysera i huvudsak Södra malmbanan och Haparandabanan. Det innebär bland annat att du identifierar fel och störningar och föreslår förbättringsåtgärder i järnvägsanläggningen.

I rollen stöttar du projektledare i bland annat bantekniska frågor och prognosarbete. Du håller också teknikmöten med entreprenörer och följer upp planerade och utförda arbeten. Som underhållsingenjör arbetar du både i kontorsmiljö och ute efter järnvägsnätet.

Du kan också få chansen att leda mindre projekt inom ditt teknikområde.
 

Vi söker dig som

  • har utbildning med teknisk inriktning, lägst gymnasienivå, eller motsvarande erfarenhet som av oss kan bedömas som likvärdig
  • har några års aktuell och relevant erfarenhet av underhållsverksamhet inom banteknik
  • har datorvana och erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
     

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då tjänsten innefattar interna och externa kontakter. Som person är du strukturerad, har ett lösningsorienterat arbetssätt och är flexibel. Trafikverket står inför stora förändringar vad gäller ökad omfattning av digitalisering. Därför är det av stor vikt att du har god förståelse och intresse för att arbeta i IT-baserade system och för att lära dig ny teknik.
 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende, det kan därför bli aktuellt att genomgå hälsoundersökning om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Intervjuer är planerade till den 26-28 augusti.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2020-08-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp