VALT JOBB

Underhållsingenjör Signal


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som underhållsingenjör signal i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Via projektledares ledning och styrning arbetar projektingenjör signal självständigt och säkerställer tillsammans med projektledare att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt och utifrån de lagar, regler, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns genom att:

 • Följa upp och analysera fel och störningar i järnvägsanläggningen
 • Identifiera behov av åtgärder i anläggningen och ta fram underlag till lokal underhållsplan
 • Ansvara och genomföra uppföljning av entreprenörens åtagande inom tilldelade entreprenadkontrakt
 • Säkerställa teknisk säkerhetsstyrning inom sitt teknikområde
 • Stödja projektledaren i kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter

 

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning med minst 120 hp (2 år) teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av arbete med signalsystem för spårtrafik
 • har körkort för personbil och har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du:

 • har jobbat med teknisk säkerhetsstyrning inom signal och projektering
 • har erfarenhet av operativ underhållsverksamhet samt erfarenhet av signalteknik inom drift och underhållsverksamhet
 • har goda kunskaper i entreprenadjuridik och AMA AF, samt kunskap om miljölagstiftning

Då rollen som underhållsingenjör signal innebär många kontaktytor både internt och externt är det viktigt att du är kommunikativ, flexibel och har personlig integritet. Utöver detta behöver du ha en god analytisk förmåga då du kommer att analysera stora mängder data. För att lyckas i rollen så behöver du även ha ett lösningsorienterat arbetssätt, en god systemvana och förhandlingskunskaper.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-11-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp