VALT JOBB

Underhållsingenjör signal


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Underhållsingenjör signal på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur

Jobbar du med underhåll inom signalteknik och är redo att ta nästa steg i din karriär?  Vill du jobba på en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter?

Då kan du bli vår nya underhållsingenjör inom signalteknik!

Nu söker vi dig som har en bakgrund som signaltekniker och vill arbeta med signaltekniska frågor på beställarsidan. Som underhållsingenjör hos oss på Trafikverket arbetar du både i team och självständigt med att följa upp och analysera järnvägsanläggningen. Arbetet innebär bland annat att du identifierar fel och störningar och föreslår förbättringsåtgärder. Du kommer att stötta projektledare i två projekt med bland annat signaltekniska frågor och prognosarbete. Vidare innebär tjänsten att du kommer att hålla i teknikmöten med entreprenörer samt uppföljning av planerade och utförda arbeten. Administrativt arbete som ex. dokumentation och hantering av olika system ingår även i dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har:

  • några års erfarenhet av underhållsverksamhet inom signalteknik för område järnväg
  • datorvana och erfarenhet av administrativt arbete
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • b-körkort

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet från säkerhets- och underhållsbesiktning av järnvägsanläggning

Vi söker dig med kommunikativ förmåga och som har lätt för att samarbeta. Vidare har du god problemlösningsförmåga, är självständig och har ett strukturerat arbetssätt.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Göteborg eller Halmstad. Intervjuerna kommer att vara i Göteborg

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2020-03-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp