VALT JOBB

Uppdragsledare till Ostlänken


Ansök här

Som Uppdragsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Ostlänken är en ny stambana som i sin förlängning kan komma att bli den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Ostlänken är Sveriges hittills störta infrastrukturprojekt. Programmet är inne i ett skede där många arbetssätt och strukturer ska sättas på plats samtligt som löpande verksamhet ska hanteras. I det skedet vi befinner oss i behöver vi få in arbetar en uppdragsledare som kan avlasta Stabschef och Verksamhetsutvecklare i deras arbete. Du kommer att driva programövergripande uppdrag inom verksamhetsutveckling för att bidra till effektiv styrning och ledning av programmet genom att säkra kvalitativa arbetssätt. Med andra ord ett fantastiskt roligt uppdrag för rätt person!

I rollen du med implementering och utveckling av programmets gemensamma arbetssätt och den organisatoriska linjestyrningen samt stöd till ledningsgruppen för programmet. Fokus i rollen är att driva och följa upp förbättringsarbetet för att nå programmets mål. Du kommer bland annat att bidra i arbetet med att hålla ihop Ostlänkens samlade arbete kring diarieföring, hållbarhet, resursplanering, gemensam programkultur, organisationsplaner och uppdragskontor. Ostlänken kommer att flytta till nya lokaler och du kommer även att var en stor del i att förverkliga detta samt att implementera förvaltningsstruktur för kontoret. Rollen innebär även olika typer administrativa uppgifter som exempelvis diarieföring.

Vem är du?

Som person drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du har god förmåga att organisera att planera och du har lätt för att analysera information och hitta hållbar lösningar. Du har en god samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera med andra.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen (180 hp) med exempelvis inriktning inom ekonomi, samhällsbyggnad, management, organisationsutveckling eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av att arbeta som uppdragsledare eller projektledare och har arbetat inom både operativa och strategiska frågor
  • har erfarenhet av verksamhetsutveckling i en stor och komplex organisation
  • har aktivt arbetat med förändringsledning i en organisation
  • har mycket goda kunskaper Officepaketet, speciellt i Excel och Powerpoint

Det är meriterande om du

  • har arbetat med organisationsutveckling
  • har erfarenhet från offentligt förvaltning samt inom stora infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet av att arbeta med förvaltning av kontorslokaler, hyresavtal etc.

Tjänsten är en visstidsanställning med start så snart som möjligt till och med 2022-06-01.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-06-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp