VALT JOBB

Utredare


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som utredare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

I rollen som utredare hos oss kommer du främst att arbeta med framtagandet av utredningar där ditt huvudsakliga ansvar blir att driva och leda utredningarna framåt. Detta innebär bland annat att säkerställa att utredningarna genomförs på rätt sätt, till rätt kostnad och kvalité. Du följer upp att de upprättade anläggningskraven är väl genomarbetade inom de olika teknikområdena och ger en bra helhetsbild av ställda krav. För att nå detta mål samarbetar du med bland annat tekniska specialister inom området. Du har möjlighet att tillsammans med kollegor inom enheten, såväl regionalt som nationellt, utreda, kravställa och ta mot järnvägsinvesteringar vid ny- och ombyggnad.

Du kommer även att:

  • agera som kontaktperson inom verksamhetsområde Underhåll gällande frågor som ställs i samband med projekten i form av ändringsbegäran av ställda krav mm.
  • ansvara för mottagande av färdig anläggning från verksamhetsområdena Investering och Stora projekt.

På Trafikverket arbetar du i grupp tillsammans med andra, samtidigt som tjänsten också innehåller en hel del självständigt arbete.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning
  • stor vana av att dokumentera utredningar
  • arbetat med utredningar järnvägsanläggningar
  • tagit fram kravdokument för järnvägsanläggningar
  • erfarenhet av mottagning av järnvägsanläggningar
  • körkort för personbil.
  • har god kunskap i svenska språket, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • kunskap i Trafikverkets regelverk och Transportstyrelsens godkännandeprocess.

Som person agerar du analytiskt där du har förmågan att se samband och dra logiska slutsatser utifrån en mängd information. Du är strukturerad i ditt sätt att arbeta. Du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer och samarbeta på ett bra sätt med många olika aktörer. Det är viktigt att du är stresstålig då det i perioder kan vara ett högt arbetstempo.

#LI-DNI

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-10-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp