VALT JOBB

Utredare inom buller och vibrationer/GIS (vikariat)


Ansök här

Som utredare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som utredare kommer du arbeta med buller och vibrationsfrågor. Du kommer t.ex. att vara med i ett av våra utvecklingsprojekt där vi tar fram nya arbetssätt och ett nytt IT-stöd för hantering av information om buller och vibrationsnivåer och åtgärder mot buller och vibrationer längs vägar och järnvägar. Den här digitaliserade datan ligger bland annat till grund för underhåll av anläggningen och planering av transportsystemet. Det är ett brett projekt med många olika aktörer och här är du en länk mellan utvecklare och den dagliga verksamheten. I projektet deltar experter från vår enhet och din roll i projektet kommer framförallt att vara kopplade till GIS-data relaterat till buller och vibrationer. Mycket av arbetet kommer ske i systemet ArcGIS, där du gör analyser för att kunna implementera arbetssätt.

Utöver det här projektet kommer du även att arbeta med förvaltning av Nationell bullerdatabas (NDBD) samt med ärenden kopplade till buller och vibrationer som kommer in till Trafikverket. I arbetet ingår omfattande kontakter med framförallt externa aktörer så som allmänheten, andra myndigheter och konsulter. Du fungerar även som internt stöd i buller- och vibrationsfrågor.

Vem är du?

Du har en god problemlösande analytisk förmåga samtidigt som du är flexibel. Du har mycket kontakter vilket ställer en förmåga på att kunna kommunicera på ett tydligt sätt samtidigt som du är duktig på att samarbeta. Du driver ditt arbete självständigt. 

Vi söker dig som uppfyller följande krav

 • har högskolebildning (180 hp/120p) inom akustik eller annan relevant inriktning inom naturvetenskap, teknik, medicin eller liknande
 • har utbildning eller erfarenhet inom avancerad GIS-användning
 • har kunskap och kan hantera systemet ArcGIS eller motsvarande
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är extra plus i kanten och ses som meriterande om du

 • har kunskap om offentlig förvaltning
 • har kunskap om miljöjuridik, främst kopplat till buller
 • har erfarenhet inom buller eller vibrationer
 • har kunskap om projektmetodik

Vikariat t.o.m 2021-08-31

Planerad tidplan:

 • Efter ansökningstiden löpt ut kommer rekryteringen pausas under sommaren.
 • Under vecka 33 kommer vi skicka ut webbaserade tester som en del i urvalet. 
 • Intervjuer via Skype är planerade under vecka 34-35

Om du har frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta stf enhetschef Karin Blidberg 010-123 12 35

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-07-07


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp