VALT JOBB

Utredare inom järnväg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som Utredare inom järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

- Jag vill ju järnvägens allra bästa och brinner för det jag gör. Om man tycker att miljö är viktigt så blir det också extra givande att jobba med ett transportslag som är miljövänligt. Det är häftigt att få vara en liten pusselbit i arbetet med att utveckla och förbättra våra järnvägar, uttrycker en medarbetare som jobbar som utredare på enheten.

Vill du vara med och bidra till att du och dina tågresenärer kommer fram smidigt och tryggt? Då kan du vara den vi söker.

I rollen som utredare inom järnväg kommer du främst att arbeta med att ta fram olika utredningsalternativ på tekniska lösningar för nybyggnation eller ombyggnation inom järnvägsanläggningen där ditt huvudsakliga ansvar blir att driva och leda utredningarna framåt. Detta innebär bland annat att säkerställa att utredningarna genomförs på rätt sätt samt till rätt kostnad och kvalité. Du samordnar framtagandet av tekniska krav och följer upp att de upprättade anläggningsspecifika kraven är väl genomarbetade inom de olika teknikområdena och ger en bra helhetsbild av ställda krav. Vidare ansvarar du för mottagande av färdig anläggning från verksamhetsområdena Investering och Stora projekt. Du kommer även att vara kontaktperson inom Underhåll gällande frågor som ställs i samband med projekten i form av bland annat ändringsbegäran av ställda krav.

- Det är så brett det här med järnvägsinfrastruktur, vilket gör att jag stöter på nya grejer oavsett hur länge jag har jobbat här. Varje projekt är ju unikt med sina utmaningar och problemlösningar som jag lär mig mycket av. Vi är även väldigt hjälpsamma kollegor emellan och har en stöttande chef, vilket känns positivt, fortsätter medarbetaren entusiastiskt.

Du kommer att arbeta i grupp tillsammans med andra, bland annat tekniska specialister inom området, samtidigt som tjänsten också innehåller en hel del självständigt arbete. Enheten är nationell och dina kollegor sitter placerade i hela landet. Aktuell placeringsort för tjänsten är Malmö.

Som person har du lätt för att bygga förtroendefulla relationer, är lyhörd och ser vikten av att skapa ett gott samarbete med olika kontaktytor i din omgivning. Utöver betydelsen av en god samarbetsförmåga känner du dig även trygg med att arbeta självständigt och är van vid att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter där ditt lösningsorienterade förhållningssätt och ditt driv tar dig framåt.

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, alternativt annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • vana vid att dokumentera och arbeta med utredningar inom järnvägsanläggning
  • erfarenhet av arbete med kalkyl och budget
  • arbetat med kravhantering inom järnvägsanläggning
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • B-körkort

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av mottagning av järnvägsanläggning

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut via mejl efter sista ansökningsdag från adressen noreply@heroma.se så håll utkik i din skräppost.

Vi kommer att hålla 1:a-intervjuer via Skype på eftermiddagen den 12-13/1.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2020-12-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp