VALT JOBB

Utvecklingsansvarig inom elkraft järnväg


Ansök här

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet. Vi ansvarar för leverans av all utbildning till Trafikverket, väg- och järnvägsutbildning till hela Skandinavien och vi har ett antal högskole- gymnasie- och YH-utbildningar med inriktning mot järnväg. Skolan drivs som en resultatenhet och årligen utbildar vi tusentals personer. Trafikverksskolan är en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö.

Vill du arbeta med elkraft och kraftförsörjning inom järnväg?  Gillar du att  samverka med andra för att lyckas i ditt arbete ? Då kanske du är Trafikverksskolans nya utvecklingsansvarig inom elkraft järnväg.

Som utvecklingsansvarig på Trafikverket och Trafikverksskolan bidrar du till att underlätta vardagen för företagare och medarbetare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Trafikverksskolan i Ängelholm skräddarsyr utbildningar som leder till yrkeskompetenser som efterfrågas för att möta framtidens utmaningar och möjligheter. Trafikverksskolan är inne i en digitaliseringsresa genom att gå från traditionella utbildningslösningar till ett varierat lärande. Här erbjuder vi en stimulerande miljö där du får arbeta med spännande och utmanande arbetsuppgifter som är både varierande och utvecklande.

Elenergiförsörjningen och distributionen av elkraft längs spåren är i många avseende specifik för järnvägen. Vi söker därför dig som vill vara med att utveckla specialanpassade utbildningar inom såväl drift och underhåll som elsäkerhet och kraftförsörjningsanläggningar.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att  leda utvecklingen av nya utbildningar inom elkraftsområdet och den tillhörande övningsanläggningen. Du inventerar och utreder utbildningsbehov hos olika målgrupper som finns både externt bland Sveriges entreprenörer och järnvägsföretag samt internt på Trafikverket. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kunder,  beställare och utbildare.   

Som utvecklingsansvarig förvaltar och administrerar du även Trafikverksskolans befintliga utbud av utbildningar inom området. Arbetet innebär stort eget ansvar med handlingsfrihet utifrån givna uppdrag.

Vem är du?

Denna roll passar dig som har lätt för att bygga relationer och lätt för att kommunicera och samarbeta med såväl enskilda individer som grupper. För att lyckas i rollen behöver du kunna hantera flera pågående processer samtidigt vilket kräver en god planerings- och struktureringsförmåga. Tjänsten ställer krav på en förmåga att kunna analysera och kartlägga beställares utbildningsbehov.

Vi söker dig som

  • har flerårig erfarenhet av elkraft eller kraftförsörjning inom järnväg , t.ex som eldriftingenjör, drifttekniker järnväg, kraftförsörjningstekniker järnväg
  • har erfarenhet av att leda projekt och/eller processer
  • har högskole- eller universitetsutbildning inom området elkraftteknik (180 hp) eller annan utbildning i kombination med erfarenhet inom elkraft/kraftförsörjning järnväg, som vi bedömer likvärdig
  • har körkort

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av kompetensförsörjning och genomförande av internutbildningar
  • har erfarenhet av arbete med, eller i, Trafikverkets kontaktlednings- och kraftförsörjningssystem

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet och hos oss bidrar du till att kompetensutveckla framtidens medarbetare - både på Trafikverket och inom väg- och järnvägsbranschen. Vi genomför även längre utbildningar på gymnasie- och högskolenivå. Som Sveriges största utbildare inom väg och järnväg kompetensutvecklar vi årligen 10 000 personer både på vår unika övningsanläggning i Ängelholm och på olika orter runt om i Sverige. Tillsammans bidrar vi till att fler lär sig mer för att kunna utveckla vårt transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ängelholm

Trafikverket

Ansök senast 2020-10-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp