VALT JOBB

Verksamhetssamordnare Trafik Stockholm


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Som Verksamhetssamordnare på Trafik Stockholm och Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Trafikverket söker nu en verksamhetssamordnare till Trafikområde Öst/ Stockholm. Som verksamhetssamordnare kommer du att  koordinera, samordna och driva utveckling i verksamheten Trafik Stockholm vilket är en samarbetsplattform för fler organisationer; i dagsläget Trafikverket, Stockholm stad, trafikförvaltningen och Nacka kommun. Vi vill få ännu bättre driv i att utveckla varumärket Trafik Stockholm, vill du vara med på resan?

Som verksamhetssamordnaren är du föredragande för Trafik Stockholms styrelse och ska vid varje styrelsemöte rapportera ekonomi och verksamhet. Du koordinerar och säkerställer genomförandet av fattade beslut samt planerar och tar fram verksamhetsplan för utvecklingsdelarna för nästkommande tre verksamhetsår, med förslag till verksamhetsplan och budget. Därtill rapporterar du årligen verksamhetens omfattning, effekter samt måluppfyllelse. Du koordinerar arbetet mellan de fyra beredningsgrupperna (utvecklingsdelarna), styrelsen samt för samordning med enhetschefen tillika din närmaste chef.

Du samarbetar och kommunicerar mycket, både inom Trafikverket, men också med parterna inom Stockholm stad, trafikförvaltningen och Nacka kommun. Du ingår i flera forum som tillsammans arbetar med utveckling, samordning och koordinering där du tar särskilt ansvar för att verksamheten koordineras med övriga parter både på lång och kort sikt.

Vem är du?

Som person är du självgående och har vana att driva egna ärenden självständigt. Du har du en god prioriteringsförmåga med hänsynstaganden för olika organisationers nytta och intressen. Du är bra på att kommunicera och samarbeta med olika parter både internt och externt. Och viktigast av allt, Du vill vara "en i gänget" och vara med och bygga varumärket Trafik Stockholm.

Vi söker dig som har

  • flerårig aktuell yrkeserfarenhet inom transportsystem och koordinerande/samordnade roller där du haft kontakt med externa samarbetspartners och organisationer
  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom samhällsbyggnad, samhällsekonomi, transportsystem, teknik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • mycket god datavana och kunskaper i Officepaketet
  • körkort för personbil och uttrycker dig mycket väl tal och skrift i svenska

Vi ser det som meriterande om du har

  • kunskap och erfarenhet av att arbeta med samordning och koordinering av transport- och trafikpåverkande åtgärder
  • drivit utvecklings- och förändringsarbete
  • goda kunskaper i engelska
  • kunskap/erfarnehet inom vägtransportsystemet

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Fackliga kontaktpersoner: SACO - Emilia Tennmyr 0101242287, SEKO - Madelene Berglund 0761352128 och ST - Joakim Sjölund som nås genom växeln på telefonnummer 0771 921921. 

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2020-11-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp