VALT JOBB

Verksjurist civilrätt inom miljö- och fastighetsrätt


Ansök här

Som verksjurist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Som verksjurist på Trafikverket säkerställer du ett enhetligt juridiskt synsätt och en hög juridisk kvalitet i Trafikverkets verksamhet. Du skapar ett mervärde för Trafikverket med din spetskompetens och du får tillfälle att praktisera den i omfattande och komplexa projekt med stor betydelse för samhället. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra specialistfunktioner i Trafikverket inom dina rättsområden såsom markförhandlare, miljöspecialister, geotekniker m.fl.

Inom miljörätten ligger ditt fokus på olika tillståndsfrågor enligt miljöbalken, företrädesvis tillstånd för vattenverksamhet. Den fastighetsrättsliga delen omfattar i huvudsak den speciella fastighetsrätten med tvångsvis markåtkomst och intrångsersättningar m.m. enligt 4 kap. expropriationslagen. Skadeståndsärenden både enligt skadeståndslagen och 32 kap. miljöbalken är också vanligt förekommande. Men du ger även stöd i hyres- och arrendefrågor. Inom dina rättsområden företräder du Trafikverket i framförallt mark- och miljödomstolen, men även hos andra domstolar och myndigheter. Bland övriga arbetsuppgifter kan nämnas medverkan vid utbildning, seminarier och informationsmöten

Vem är du?

Du är en god problemlösare som har helhetssyn och är öppen för alternativa lösningar. Du är en duktig rådgivare som kommunicerar på ett förtroendefullt sätt och gärna delar med dig av dina kunskaper. Du är ansvarstagande och prioriterar självständigt mellan dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som

  • har en juristexamen om minst 270hp (180 p)
  • har minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom rättsområdena miljö- och fastighetsrätt från advokatbyrå, domstol, myndighet eller annan verksamhet
  • har vana av att föra processer i allmän domstol
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Vi är en nationell organisation och därför förekommer tjänsteresor.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket är du med och skapar rätt förutsättningar för att vi ska kunna göra Sverige närmare. Vi har en central juristavdelning som ger fullservice till hela Trafikverket i hela landet. Till exempel driver juristerna ärenden i samtliga stora investeringsprojekt. Vårt arbete omfattar allt från förvaltnings- och entreprenadrätt till miljö- och skadeståndsrätt, men även mer verksamhetsinriktade rättsområden som väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2020-02-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp