VALT JOBB

Tekniska utredare


Ansök här

Tekniska utredare – inriktning infrastruktur/spårteknik respektive signalteknik

Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Därför behöver vi den bästa kompetensen. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet.

Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

Ditt framtida arbete

Vill du vara med och skapa morgondagens transportsystem? Vi söker dig som vill vara med och möjliggöra den spårbundna trafikens fulla potential.

Du kommer att tillhöra en sektion som utvecklar och tillämpar tekniska regler för fordon, infrastruktur och signalsäkerhetssystem inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Du kommer att vara delaktig i ett internationellt område där regelutveckling står i fokus. Du kommer att jobba tillsammans med tekniska experter, utredare och jurister. Tillsammans tar vi fram regler som kommer att forma det svenska samhället.

Vi tror att du är en ingenjör eller projektledare, men du kan ha en annan likvärdig bakgrund. Vi vill ta vara på dina kunskaper på bästa sätt och vill över tid utveckla och stimulera dig. För oss är en balans mellan jobb och fritid viktig.

Inom järnvägsområdet verkar Transportstyrelsen för en säker och tillgänglig spårtrafik och för en effektiv järnvägsmarknad med sund konkurrens och likvärdiga villkor. Regelarbetet består bland annat av internationellt regelarbete i syfte att uppnå en teknisk harmonisering av järnväg inom EU och nationell reglering där EU-gemensamma regler saknas. Sektionen ansvarar också för godkännande av infrastruktur - inklusive signalsäkerhetssystem - och fordon, samt bistår med teknisk kompetens i samband med tillsyn.

Dina framtida arbetsuppgifter

Beroende på din kompetensprofil kommer du inom området bland annat att

 • delta i framtagandet av tekniska regler, såväl nationellt som internationellt
 • godkänna nya och ombyggda spårtrafikanläggningar för järnväg, spårväg eller tunnelbana
 • genomföra utredningar, till exempel förslag till nationell och internationell reglering
 • delta som teknisk kompetens vid tillsyn
 • delta i att utveckla interna processer inom sektionens verksamhets-område och processer kopplade till internationell reglering.

Arbetet innebär i viss mån resor i tjänsten, både i Sverige och i Europa.

Du måste ha

 • minst treårig akademisk utbildning med passande teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • för arbete med infrastruktur/spårteknik: kunskap om tekniska system för järnväg eller från annat teknikområde med motsvarande krav
 • för arbete med signalteknik: kunskap om tekniska system för säkerhetskritiska tillämpningar från järnväg eller från annat teknikområde med höga säkerhetskrav
 • en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • vana av arbete med officepaketet.

Det är meriterande om du också har

 • för arbete med infrastruktur/spårteknik: kunskaper inom något av områdena
  - infrastruktur/spårteknik för järnväg, spårväg eller tunnelbana
  - riskanalytiska metoder
 • för arbete med signalteknik: kunskaper inom något av områdena
  - signalsäkerhetssystem för järnväg, spårväg eller tunnelbana
  - riskanalytiska metoder
 • erfarenhet av regelutveckling och i synnerhet internationell regelutveckling
 • erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, gärna med inriktning mot statlig förvaltning.

Vi vill att du

 • har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat utifrån egen planering
 • är drivande inom dina ansvarsområden
 • är systematisk och analytisk
 • kan samarbeta och bidra till en positiv utveckling för en hel grupp
 • har förmåga att förstå rollen som myndighetsrepresentant
 • har integritet och gott omdöme.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningarna är tillsvidare med placering i Borlänge. Vi vill att du börjar så snart som möjligt. Vi tillämpar normalt provanställning.

Du är välkommen att kontakta sektionschef Teknik spårtrafik Maria Fahlén, 010 – 495 55 78 maria.fahlen@transportstyrelsen.se.

Saco, Patrik Sundvall och ST, Bo Eric Pettersson nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill. Därför behöver vi din ansökan senast den 5 maj 2019 märkt med referensnummer TSG 2019-2156 för infrastruktur/spårteknik respektive med referensnummer TSG 2019-2154 för signalteknik. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.

 

Sök jobbet som teknisk utredare inriktning signalteknik

Sök jobbet som teknisk utredare inriktning infrastruktur/spårteknik

Välkommen att bli vår nya kollega!

Borlänge

Transportstyrelsen

Ansök senast


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp