VALT JOBB

Underhållsingenjör elteknik


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som underhållsingenjör inom teknikområde elteknik stödjer du i huvudsak våra projektledare inom underhåll av järnväg. Du ingår i ett team av olika kompetenser där du ansvarar för din del av verksamhetsutveckling, planering, tekniska byggstyrning, kontroller och uppföljning av åtgärder inom våra kontrakt. I arbetsuppgifterna ingår också att medverka vid framtagning av beställningsunderlag vid upphandlingar av underhållskontrakt, delta vid mottagande av ny anläggning, förutse och hantera problem kopplat till underhållsentreprenader och förvaltning. Ytterligare arbetsuppgifter är att administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner och arbetssätt samt hantera projektens fakturor och säkerställa projektens framdrift och uppfyllelse. Du ansvarar även för ditt teknikområde på möten med entreprenörer, enheten eller andra verksamhetsområden inom Trafikverket. Ytterligare är att du kommer ingå i en beredskap. Den här funktionen är till för att stödja verksamhetsområde Trafikledning med kunskap om kontrakten och våra entreprenörer. Funktionen framträder särskilt vid störda lägen eller andra situationer som kan få stora konsekvenser i trafiken.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
  • har svenskt medborgarskap
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har erfarenhet av drift och underhåll på järnväg och god kunskap i teknikområdet elteknik

För att lyckas i rollen har du god förmåga att planera och strukturera. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.och du har även god kommunikationsförmåga.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll intervju kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande Tester kan komma att genomföras som en del av rekryteringen.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Frågor? Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp