VALT JOBB

Utredare Byggnadsverk Järnväg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Utredare Byggnadsverk Järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetet som utredare innebär bland annat att du deltar i, eller självständigt, driver processer samt genomför projekt och uppdrag. Du planerar, genomför och medverkar i åtgärdsvalsutredningar kopplat till objektplanering i BaTMan och verksamhetsplaneringen relaterat till byggnadsverk.

Vidare innebär rollen att du:

 • Tar fram beslutsunderlag, exempelvis förslag till rekommenderade åtgärder på byggnadsverk inför åtgärdsbeställning.
 • Tar fram projekteringsunderlag med färdigt åtgärdskoncept / vid behov även färdiga bygghandlingar för utförande av åtgärder på byggnadsverk
 • Ansvarar för administration, uppföljning och ekonomi i utredningar/projekt.
 • Tillsammans med kollegor på enheten, andra delar av TRV och externa fångar upp utvecklingsbehov och förbättring av system, arbetssätt  mm.

Placeringsort: Borlänge, Gävle, Göteborg, Kristianstad, Linköping, Luleå, Solna, Umeå.

Vi söker dig som

 • har högskoleexamen, civilingenjör, med inriktning mot bygg och anläggning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har flera års erfarenhet från arbete med projektering, utförande eller förvaltning av byggnadsverk.
 • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

 • har flera års erfarenhet med LCC och LCA tillämpning eller utveckling.
 • har flera års erfarenhet av att arbeta med managementsystemet BaTMan.

Som person

 • har du förmåga att fokusera på leveranser och se helheter.
 • trivs du med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. 

Placeringsort: Borlänge, Gävle, Göteborg, Kristianstad, Linköping, Luleå, Solna, Umeå.

Intervjuer är preliminärt planerade till Luleå den 3 juni. 

Urvalstester kan komma att bli aktuellt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp