VALT JOBB

Utredare inom trafikering av järnväg Kristianstad


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som Utredningsledare inom trafikering av järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vi söker nu en pålitlig, engagerad och modig Utredare till vår enhet Affärsregler och Modeller. Vi är 9 st medarbetare som arbetar med ett av Trafikverkets viktigaste tjänstedokument - Järnvägsnätsbeskrivningen!

 

Vill du vara med och utveckla Sveriges framtida infrastruktur? Som utredare kommer du att arbeta med utredningar och analyser av affärsregler och modeller inom järnvägsområdet kopplat till järnvägsnätsbeskrivningen. Samtliga inom enheten bidrar till järnvägsnätsbeskrivningen, som är huvudleveransen. Du kan komma att leda utredningar och arbetsuppgifter kring denna samt medverka i andra utredningar och uppdrag kopplat till avdelningens övriga leveranser.

 

I rollen ingår även annat så som hantering, utveckling och utformning av Järnvägsnätsbeskrivningens tjänster, kvalitetsavgifter och övriga regler samt tolkning och tillämpning av reglerna i järnvägslagstiftningen.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning logistik, ekonomi eller järnväg, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har tidigare erfarenhet av att arbeta med avtalsfrågor kopplat till transportbranschen
  • har förhandlingsvana och erfarenhet av kundarbete

Det är meriterande om du

  • har kunskap om TAP/TAF samt järnvägslagstiftning
  • har erfarenhet av internationellt arbete

 

För att lyckas i rollen som Utredningsledare har du ett affärsmässigt- och resultatorienterat förhållningssätt som gör att du prioriterar och använder resurser på effektivt vis som skapar mervärde och bidrar till att ni når uppsatta mål. Du har god samarbetsförmåga, inger förtroende och är duktig på att bygga nya och vårda befintliga relationer. Du är kommunikativ och duktig på att förmedla information på svenska och engelska i olika sammanhang i både tal och skrift.

Intervjuer kommer att genomföras den 9:e eller 15:e april på Trafikverkets kontor i Kristianstad. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp