VALT JOBB

Utredare med strategiskt fokus


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som utredare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Enheten Strategi på Verksamhetsstyrning, Underhåll, behöver förstärka vårt team med flera utredare, då vi är inne i en spännande förändringsresa. Enheten ansvarar bland annat för utvecklingsstyrning, projektledning av strategiska initiativ samt framtagande av strategier för hur våra verksamheter inom Underhåll ska utvecklas i framtiden.

Vi söker utredare som kan bidra till att vi inom Underhåll når uppsatta mål och att vi bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Som utredare kommer du att vara med och utreda, analysera eller projektleda olika strategiska initiativ, projekt och uppdrag inom vårt verksamhetsområde. I rollen planerar, organiserar och genomför du strategiska utredningar och uppdrag och sammanställer och analyserar material och föreslår lösningar. Beroende på din kompetens och dina styrkor kommer du att få stor möjlighet att påverka och utveckla tjänsten och även enhetens arbetssätt. Du får möjlighet att växa in i rollen och bidra till vår gemensamma utveckling. I rollen ingår även att ge kvalificerat stöd både internt och externt samt hålla föreläsningar och workshops.

Som utredare kommer du ha möjlighet att bland annat:

 • leda och medverka i strategiskt viktiga projekt, uppdrag och utredningar inom Underhåll t ex verksamhetsutvecklingsprojekt, regeringsuppdrag och interna utredningar.
 • leda digitaliseringsinitiativ
 • medverka i Underhålls arbete med Tillgångsförvaltning
 • ta fram underlag för långsiktig inriktning för Underhåll

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning såsom civilingenjör, samhällsplanerare, nationalekonom eller likvärdig inriktning som vi bedömer vara relevant för tjänsten om minst 180 hp.
 • har flerårig arbetslivserfarenhet inom områden såsom forskning och innovation, offentlig utredning inom transportområdet
 • har projektledarutbildning
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av effektsamband för transportsystem
 • erfarenhet av Tillgångsförvaltning (Asset Management)
 • erfarenhet av förändringsledning
 • erfarenhet av att hålla interna och externa workshops och föreläsningar

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du har god kommunikationsförmåga och problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv i samverkan med andra. Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga.

Resande förekommer i tjänsten.

Placeringsort: Luleå, Borlänge, Kristianstad eller Göteborg. Ange i ansökan vilken regionsort du är intresserad av.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp