VALT JOBB

Utredare Trafiksäkerhet järnväg Kristianstad


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som Utredare Planering i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Tusentals resenärer åker dagligen på Sveriges järnvägar vilket förutsätter att det ska vara säkert och tryggt. Vill du vara en del i vårt viktiga trafiksäkerhetsarbete? Verksamhetsområdet Planering söker en utredare vars uppgift kommer vara att aktivt bidra till att utveckla Trafikverkets proaktivitet inom trafiksäkerhet järnväg.

Rollen som utredare innebär att du självständigt planerar, driver och genomför arbeten för att utveckla vårt trafiksäkerhetsarbete järnväg på övergripande nivå i Trafikverket. Du kommer utveckla modeller för trafiksäkerhetsrisker, göra analyser och delta i arbeten för att minska antalet omkomna och skadade på järnväg samt utveckling och förvaltning av indikatorer.

Du kommer göra utredningar av komplex karaktär där kreativitet och nytänkande är viktigt. Du ska även koordinera, leda och samordna resurser och aktiviteter inom ramen för uppdraget.

Dialog och samverkan med andra är en väsentlig del av arbetet då du kommer samverka med andra delar av Trafikverket för att hitta enkla men effektiva sätt att ta trafiksäkerhetsarbetet till en högre nivå.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120p) inom risk, trafiksäkerhet eller motsvarande alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenheter vi bedömer som likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har kunskap om process- och projektledning och kan arbeta i och driva projekt självgående
  • några års erfarenhet utredningsmetodik, riskmodeller, indikatorbygge
  • har kunskap vad gäller lagkrav inom området
  • har kunskap vad gäller processtyrning

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete med säkerhetsintyg för järnvägsföretag
  • har säkerhetstillstånd som infrastrukturförvaltare enligt järnvägslagen.

 

Vi lägger betydande vikt vid dina personliga egenskaper. Du skall vara kreativ, drivande och ha förmåga att skapa relationer med många olika parter. Att vara analytisk och ha förmåga att se samband, dra logiska slutsatser utifrån en mängd information samt att se helheter är viktigt för det här jobbet. Du sätter höga mål för dig själv och arbetar strukturerat för att kunna uppnå dem.

Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras den 25:e mars på Trafikverkets kontor i Kristianstad.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp