VALT JOBB

Utredningsledare inom trafikering av järnväg Kristianstad


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som Utredningsledare inom trafikering av järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vi söker nu en pålitlig, engagerad och modig Utredningsledare till vår enhet Affärsregler och Modeller. Vi är 9 medarbetare som arbetar med ett av Trafikverkets viktigaste tjänstedokument - Järnvägsnätsbeskrivningen!
 

Vill du vara med och utveckla Sveriges framtida infrastruktur? Vi erbjuder dig en bred och spännande roll som utredningsledare. I rollen är ditt ansvarsområde att leda kvalificerade utredningar och affärsanalyser av regler som finns beskrivna inom järnvägsnätsbeskrivningen (JNB).

Du ansvarar för att leda, planera, prioritera och samordna utredningar och åtgärder som du eller andra team internt eller externt identifierat utifrån brister och verksamhetens behov. Du ansvarar för att leda utredningar och samordna arbetet för utredare och analytiker. Som utredningsledare har du en viktig roll i att se till att Trafikverket når önskat läge gällande framtida leveranser och implementeringar av dessa. Du sätter dig in i författningstexter, förordningar och remisser och lämnar konstruktiva synpunkter och utlåtanden utifrån verksamhetens krav. Uppdragen kan vara av komplex karaktär och involverar ofta interna och externa aktörer, såsom andra verksamhetsområden, järnvägsföretag och entreprenörer. Du är Trafikverkets företrädare i olika forum och genomför vid behov förhandlingar. I rollen har du många internationella kontakter.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning ekonomi, logistik, samhällsbyggnad, trafik eller järnväg, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil
  • har flera års erfarenhet av liknande roll, som exempelvis innefattat projektledning, processledning eller utredningsarbete
  • har erfarenhet av att arbeta med avtalsfrågor och regelutformning samt bred vana inom förhandling och kravställning
  • har erfarenhet av arbete med internationella kontakter.

Det är meriterande om du

  • har kunskap om svensk och internationell järnvägslagstiftning.

 

För att lyckas i rollen som Utredningsledare har du ett affärsmässigt- och resultatorienterat förhållningssätt som gör att du prioriterar och använder resurser på effektivt vis som skapar mervärde och bidrar till att ni når uppsatta mål. Du har god förmåga att kunna leda utredande arbetsgrupper för att nå gemensamt resultat. Du inger förtroende och är duktig på att bygga nya och vårda befintliga relationer internt, externt och internationellt. Du är kommunikativ och duktig på att förmedla information på svenska och engelska i olika sammanhang i både tal och skrift.

Intervjuer kommer att genomföras den 9:e april på Trafikverkets kontor i Kristianstad. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp