VALT JOBB

Verksamhetskoordinator


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som Verksamhetskoordinator i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Avdelning Omvärld är en ny avdelning som håller samman och samordnar delar i verksamhetsområde Investerings utveckling med fokus på:

 • Omvärldsbevakning nationellt och internationellt.
 • Ledning och samordning av branschgemensamma arbeten, t ex Anläggningsforum.
 • Investerings affärsstrategier
 • Digitaliseringsfrågor
 • Samarbete med universitet och högskolor, branschforskningsinstitut både nationellt och internationellt.

Som verksamhetskoordinator stöttar du avdelningschefen i arbetet med styrning och uppföljning. I ansvaret ingår koordinering av ledningsfrågor, remisser, implementering av rutiner och arbetssätt, revisioner, övergripande resurshantering samt beredning och utveckling av avdelningsövergripande operativa och strategiska frågor. Du är också representant i olika beredningsgrupper. Du jobbar i tät dialog med övriga avdelningar samt med övriga verksamhetsområden i Trafikverket. Som verksamhetskoordinator rapporterar du direkt till avdelningschefen.

Placeringsort: Luleå eller Solna

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleexamen (180 hp) inom relevant område, eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har ledarerfarenhet från projektverksamhet eller linjeverksamhet
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av verksamhetsstyrningsfrågor
 • har yrkeserfarenhet från anläggningsbranschen och från infrastrukturprojekt

Som person är du drivande, analytisk och bra på att omsätta strategier till handling. Du är van att arbeta med många processer samtidigt och arbetar självständigt på ett strukturerat sätt. Vidare bygger du förtroendefulla relationer och hantera olika intressen på ett professionellt sätt.

Tjänsten innebär resor inom hela Sverige.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp