VALT YRKE

Eltekniker/kontaktledningstekniker

eltekniker

Som kontaktledningstekniker (eller som yrket också kan heta: Eltekniker järnväg) arbetar man ofta utomhus bland annat med att ersätta gamla kontaktledningar med nya, samt med att underhålla och laga de befintliga kontaktledningar. Man gör oftast detta med hjälp av olika spårgående fordon, t.ex. med hjälp av liftmotorvagn.

Samtidigt som man lagar de gamla och hänger upp de nya kontaktledningar, arbetar man också mycket med el- och trariksäkerhet på järnvägspåren.

Att vara kontaktledningstekniker är oerhört spännande. Det är ett mycket kvalificerat och ganska socialt arbete (man arbetar i nära samarbete tillsammans med andra tekniker).

Utbildning

Lägst YH med inriktning på elteknik

Vad gör en eltekniker?

Läs mer om vad Jesper på Infranord jobbar med som eltekniker.

– Det är ett roligt arbete! Vi ska nu komma igång med Getingmidjan i Stockholm, det är ett enormt projekt som kommer att innebära mycket arbete. Inom järnvägen tjänar man bra och många har arbetat här i 40 år, vilket är ett bevis på att många trivs. Det finns alltid jobb och många vägar att jobba sig uppåt.

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp