VALT JOBB

Projektledare Investering


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. 

Vi har flera stora och intressanta projekt som vi nu behöver förstärka i projektledningen -  vi söker därför projektledare till investeringsdistriktet Öst/Stockholm!

Som projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till byggande och överlämnande inom både väg- och järnvägsprojekt enligt Trafikverkets projektmodell. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar internt med projektingenjörer, tekniska specialister, markförhandlare och upphandlare såväl som externt med konsulter och entreprenörer.

Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet. Som projektledare är du också ansvarig för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler, förordningar och interna arbetsinstruktioner. I många sammanhang står du i centrum för frågor knutna till projekterings och entreprenadverksamhet. En viktig del i arbetet är kommunikation med berörda parter och samråd med andra myndigheter.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen, inom bygg och anläggning minst 240 hp (180p), eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av att arbeta med projektledning inom bygg eller anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbetsledning eller uppdragsledning
  • har erfarenhet av produktion och projektering
  • har kunskap om entreprenadjuridik, upphandling och/eller förhandling

Vi söker dig som är resultatorienterad och har ett affärsmässigt förhållningssätt. Du är självgående i ditt sätt att arbeta och har lätt för att samarbeta med andra människor. Tjänsten ställer stora krav på förmågan att kommunicera och samverka med enskilda individer och grupper. Du har vidare en god ledarförmåga för att driva projekten framåt.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Körkort för personbil är ett krav.

Placeringsort: Solna

Urvalstester kommer att användas i denna rekryteringsprocess och intervjuer kommer att hållas i Solna.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp