VALT JOBB

Projektledare


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som projektledare hos oss har du ett spännande, omväxlande och inspirerande arbete inom anläggningsbranschen. Du är med och leder, skapar förutsättningar för och genomför utveckling av vårt samhälle.

Som projektledare på verksamhetsområdet investering arbetar du med att leda investeringsprojekt inom väg och järnväg från planering till byggande. Enheten har stor variation i uppdragsportföljen, från mindre korsningsåtgärder upp till mer stora komplexa projekt.

Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom beslutade tids- och kostnadsramar, dvs. ansvarar för tid, kostnad och innehåll. Vid projektets avslut ansvarar du för att projektet överlämnas till förvaltning.

Du har ekonomiskt ansvar för projektets genomförande och följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar i starka team med interna specialister, externa konsulter och entreprenörer. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för upphandling av konsult och entreprenör. Vi jobbar proaktivt med aktiv projektstyrning där riskhantering är en naturlig del av arbetet.

I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet. En viktig del i arbetet är samråd och kommunikation med berörda intressenter såsom allmänheten och andra myndigheter.

På vår enhet i Karlstad värdesätter vi gemenskap, samarbete och prestigelöshet. Du kommer att ha nära samarbete med projektingenjör och tillsammans driver ni projektet mot uppsatta mål.

Vi söker dig som

  • har teknisk universitets- eller högskoleutbildning 180 hp/120 p, alternativt motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från uppdragsledning/projektledning/byggledning/projekteringsledning av anläggningsprojekt antingen från konsultsidan eller entreprenadsidan
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har goda kunskaper i ekonomi (budgetering/prognostisering) och konsult-/entreprenad juridik
  • har körkort för personbil

Vi söker dig som brinner för projektledning, har goda ledaregenskaper, samarbetsförmåga och enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter. Det är också viktigt med god problemlösningsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Rollen som projektledare innebär mycket kontakter både internt och externt, vilket kräver att du har god kommunikativ förmåga.

Det är meriterande om du

  • har förhandlingsvana

Urvalstester och arbetsprov kan komma att bli aktuellt i denna rekrytering.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan!

Karlstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-06-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp