VALT YRKE

Svetsansvarig

Som svetsansvarig arbetar man oftast med underhåll och teknikstöd i löpande produktion. De arbetsuppgifter som ingår kräver att man har gedigen erfarenhet och utbildning inom svetsteknik. Svetsansvarig leder och fördelar arbetet vilket kräver att man är en ansvarstagande person med vissa ledaregenskaper. Exempel på en arbetsplats för en svetsansvarig är t.ex företag som sysslar med legotillverkning till tyngre fordonsindustrin, t.ex tillverkning av lastvagnar.

Det är fördelaktigt om man har utbildning och/eller erfarenhet i projektledning inom plåt och svets och vana av att leda och fördel arbete.
Den som vill jobba som svetsansvarig ska helts ha ett stort allmänt teknikintresse och god datavana med kunskap inom CAD (Catia), god kommunikativ förmåga och vara en självständig problemlösare.

Meriterande för den som vill jobba som svetsansvarig är kunskaper och vana av att ha arbetat med ISO och vana av att certifiera mot TS 3834 samt kunskaper i EN 15085 (standard mot spårbunden trafik).

Utbildning

YH-utbildning till spårsvetsare samt påbyggnad för att vara svetsansvarig.

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp