Tekniksprånget kopplar samman elever och arbetsgivare
Betald praktik för elever NA/TE och en chans att träffa en tekniksprångare! Det erbjuder tekniksprånget de elever och arbetsgivare som deltar. Eleverna får en unik chans att testa olika delar och arbetsgivarna får chansen att få kontakt med nästa generations medarbetare.
Genom Tekniksprånget kan gymnasiestudenter testa ingenjörsyrket i praktiken, skaffa sig tidiga meriter och en målbild för sina studier – samtidigt som de får betalt. Tekniksprånget är ett nationellt praktikprogram som erbjuder gymnasiestudenter fyra månader betald praktik som ingenjörer.
Ansök om en plats till hösten
Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och har gått Naturprogram eller Tekniskt program på gymnasiet. Under fyra månaders praktik på heltid får du prova på livet som ingenjör hos en spännande arbetsgivare med en handledare. För att söka ska du antingen gå sista terminen i trean eller precis tagit din gymnasieexamen från naturvetenskapligt eller tekniskt program. Ansökan sker mellan 16 april – 6 maj för praktik till hösten. Läs mer om hur du blir en tekniksprångare på teknikspranget.se/praktik
För arbetsgivare
Som partner till Tekniksprånget får ni chansen att påverka ungas vägval och skapa värdefulla relationer till morgondagens arbetskraft. Ni väljer själva hur många och vem ni vill erbjuda praktik. Ni åtar er att bistå med handledare, genomföra rekrytering och betala praktiklön i fyra månader.
Arbetsgivare som är med i Tekniksprånget ska publicera sin annons senast 10 april för höstterminens praktik och kandidaternas ansökningsperiod är 16 april-6 maj. Rekryteringsdeadline för medverkande arbetsgivare är 17 juni. Läs mer om hur du kan delta på teknikspranget.se/arbetsgivare
Om Tekniksprånget
Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien på uppdrag av Skolverket med syfte att inspirera fler unga att välja en ingenjörsutbildning. Majoriteten av de som söker är osäkra på vad en ingenjörsutbildning innebär, men efter praktiken vill 8 av 10 bli ingenjör – hälften av dem är kvinnor.
200 arbetsgivare inom alla tänkbara delar av ingenjörsyrket och i Sveriges samtliga regioner deltar. Nära 6000 praktikanter har redan tagit språnget.